Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη: «Ενέργεια και ορυκτός πλούτος»



Στην παρουσίαση του βιβλίου του υφυπουργού ΠΕΚΑ, καθηγητή Γιάννη Μανιάτη ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣΑΝΑΠΤΥΞΗΣ προχωρά την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2011, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Λόγου», στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα), ο Εκδοτικός Οργανισμός«Λιβάνη». 
Στο πλαίσιο της παρουσίας του βιβλίου, θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα τον ορυκτό πλούτο της χώρας, όπου ο υφυπουργός θα δεχθεί ερωτήσεις.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Γρηγόρης Τσάλτας, πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια ΕΜΠ,Κων/νος Παπαβασιλείου, αν. καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Γεώργιος Π. Μαλούχος, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

«Βλάχικος Γάμος» στη Θήβα



Στη Θήβα, μια πόλη με πλούσια ιστορία και ζωντανό πολιτισμό, αναβιώνει την Καθαρά Δευτέρα το έθιμο του «Βλάχικου Γάμου», που χαρακτηρίζει πολιτιστικά την πόλη εδώ και σχεδόν 200 χρόνια. Το έθιμο «παντρεύει» τηνεώτερη ελληνική παράδοση με τηναρχαία διονυσιακή λατρεία, τοποθετείται δε χρονικά στην απαρχή της Άνοιξης, περιόδου της αναγέννησης, της δημιουργίας και της γονιμότητας.
Το πολυσήμαντο αυτό λαϊκό έθιμο, ο «Βλάχικος Γάμος», γίνεται σε τέσσερις γιορτινές μέρες. Την Τσικνοπέμπτη, την Κυριακή της Τυρινής, την Καθαρή Δευτέρα και των Αγίων Θεοδώρων.
Την Τσικνοπέμπτη «πιάνονται» τα προζύμια για το «Βλάχικο Γάμο». Τα «μπουλούκια», οι παρέες δηλαδή των Βλάχων, συγκεντρώνονται το βράδυ στις ταβέρνες της πόλης μαζί με τους παρευρισκομένους και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας με νταούλια και πίπιζες. Όλα προμηνύουν τις χαρές και τα μεθύσια που θα έρθουν, με αποκορύφωμα την Καθαρά Δευτέρα ημέρα τέλεσης του Βλάχικου Γάμου.

Λαμία, Νομός Φθιώτιδας : Ο Καραγκιόζης στο Λαμιώτικο Καρναβάλι



Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων θα συμμετάσχουν στη μεγάλη παρέλαση του Λαμιώτικου Καρναβαλιού 2012 με πολυπληθή ομάδα μαθητών (μικρών & μεγάλων) και κεντρικό θέμα «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & ΑΓΛΑΪΑ». Τα χαρακτηριστικά στοιχεία του Καραγκιόζη, όπως το χέρι αλλά και το πρόσωπο, θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου στο εργαστήρι υπό τύπον άσκησης από τους μαθητές και τους δασκάλους.
Στόχος αυτής της δράσης είναι:
  • - Να κατανοήσουν τα παιδιά ότι το έργο τέχνης υπόκειται σε διαρκή κριτική και σχολιασμό.
  • - Να παρέμβουν στο έργο τέχνης δημιουργώντας συνθήκες κίνησης και τρίτης διάστασης.
  • - Να γνωρίσουν τις δυνατότητες «φτωχών» υλικών όπως το χαρτόνι, το πανί οι κόλλες και το χαρτί.
  • - Να αναπτύξουν ομαδικότητα και να συνειδητοποιήσουν ότι οι ιδέες πολλών ανθρώπων φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα.
  • - Να βιώσουν μια διαφορετική εμπειρία «φορώντας» το έργο τους, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις εκδηλώσεις της Αποκριάς.

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά : «Σχήμα και χρώμα ως μέσον έκφρασης»



Μεγάλη έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής, με έργα πειραιωτών καλλιτεχνών και θέμα «Σχήμα και χρώμα ως μέσον έκφρασης», πραγματοποιείται στην Δημοτική Πινακοθήκη, στον Πειραιά.
Οι πειραιώτες καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: ο γλύπτης Γεωργαρίου Πέτρος, οι ζωγράφοι Αθηναίος Στρατής, Αντάσουρα - Κοκκίνου Ανθή, Βλαχάκου Μαίρη, Γιαννοπούλου - Λυμπέρη Πασχαλιά (αγιογράφος), Γιατράκου - Κωνσταντάκου Δέσποινα (αγιογράφος), Καζάκης Μανώλης, Καλογερόγιαννη Τριαντάφυλλη, Κέντζογλου Γιώργος, Κριτσωτάκη Μαρίνα, Μονογιού Ειρήνη, Μόσχου Βασίλειος, Σαρίδης Κωνσταντίνος, Σερεμετάκης Γρηγόρης, Σωτηρίου Βασιλική, Τουρναβίτης Θωμάς, Τσάγκαρης Σταμάτης, Τσοπανάκη Κορίνα, Χατζηδάκη Πόπη.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 29/2/12. 
Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 και 18:00- 21:00, Σάββατο και Κυριακή: 10:00 - 14:00. 

Κιλκίς: Σύντομα η Παλαιοντολογική Έκθεση



Ένα νέο, ιστορικής αξίας και εξαιρετικού ενδιαφέροντος απόκτημα, προστέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο εσωτερικό του σπηλαίου του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Κιλκίς. Πρόκειται για μιά αναπαράσταση της στικτής ύαινας των σπηλαίων -Crocuta crocuta spelaea - σε μια στιγμή της ζωής της που κουβαλάει τροφή για τα μικρά της.
Το μεγάλου μεγέθους ομοίωμα έχει τοποθετηθεί στο... φυσικό του περιβάλλον, στην παλιά φυσική είσοδο του Σπηλαίου και συγκεκριμένα στη μεγάλη αίθουσα, με στόχο να προκαλεί δέος και να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του.
Σημειώνεται επίσης ότι, αντίστοιχη ύαινα θα κοσμεί, ως ένα από τα βασικά εκθέματα. την Παλαιοντολογική Έκθεση που ολοκλήρωνεται τις επόμενες ημέρες στο δημοτικό κτήριο του Λόφου. Το εν λόγω έργο δρομολογείται με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής Κιλκίς και της ομάδας της αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Ευαγγελίας Τσουκαλά.
Ειδικότερα, την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνονται οι οικοδομικές εργασίες και η διαμόρφωση του χώρου, την επίβλεψη των οποίων είχε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η μεταφορά των επίπλων, καθώς και η τοποθέτηση των εκθεμάτων από τους υπεύθυνους επιστήμονες.
Την κατασκευή και των δύο ομοιωμάτων της στικτής ύαινας του σπηλαίου φιλοτέχνησε ο κ. Βασίλης Μιχαηλίδης (Πάρκο Δεινοσαύρων-Σπήλαιο-Μουσείο Μαμούθ, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης), ο οποίος ευγενικά τις παραχώρησε στο Δήμο Κιλκίς.
Τα ομοιώματα αναμένεται να εμπλουτίσουν αλλά και να ενδυναμώσουν την τουριστική διαδρομή του σπηλαίου του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, που ως γνωστόν αποτελούσε και το μοναδικό άντρο υαινών στην Ελλάδα πριν χιλιάδες χρόνια.

Δήμος Ευρώτα, Νομός Λακωνίας : Βλάχικος Γάμος



Την Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου στις 16.30 μμ στην τοπική κοινότητα Δαφνίου του δήμου Ευρώτα, η Κοινωφελής επιχείρηση διοργανώνει τον Βλάχικο Γάμο.

Νέα Ιωνία, Νομός Αττικής : Αφιέρωμα στον Δημήτρη Χατζή - Άλλος ένας “συγγραφέας στην Οθόνη” του Ιωνικού Συνδέσμου



O κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο  “Συγγραφείς στην Οθόνη” συνεχίζεται στον Ιωνικό Σύνδεσμο.  Πρόκειται για εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν προβολή ταινιών με θέμα γνωστούς Έλληνες συγγραφείς και ακολούθως συζήτηση των δημιουργών με τους θεατές. 
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων “Στράτος Μελεμενής” (Τσουρουκτσόγλου και Λ. Ηρακλείου, Νέα Ιωνία) θα προβληθεί   τη ταινία του Πάνου Κυπαρίσση “Δημήτρης Χατζής”.

Τρίπολη, Νομός Αρκαδίας : Κρυμμένος Θησαυρός.....





Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διοργανώνει το παιχνίδι του ΄΄Κρυμμένου Θησαυρού΄΄ για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Τρίπολης, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00 το πρωί.

 Επίσης σε συνεργασία με το 3ο Σύστημα Προσκόπων και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διοργανώνει το παιχνίδι του ΄΄Κρυμμένου Θησαυρού΄΄ για τα Γυμνάσια του Δήμου Τρίπολης , το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12:00 το πρωί. 


Η αφετηρία και λήξη του παιχνιδιού θα είναι η οδός Εθνικής Αντιστάσεως (ΙΒ) (κάτω από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης).

Ναύπλιο, Νομός Αργολίδας : Ναρκωτικά και κρίση



«Το πρόβλημα των ναρκωτικών και η αντιμετώπιση του σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης» είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. 
Η ημερίδα θα ξεκινήσει τις 17.00μμ.

Σαντορίνη : Πρόσκληση για το Καρναβάλι 2012 στις 25 Φεβρουαρίου





Ντύσου… και έλα να καρναβαλιστούμε!



Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας 

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας σε ένα καρναβαλικό κόσμο.

Μάγοι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ακροβάτες και μικροί καρναβαλιστές σε μια θεότρελη παρέλαση με ποδήλατα, ξεκαρδιστικούς παρουσιαστές, διαγωνισμούς ,πολλά δώρα για όλους τους καρναβαλιστές.

Και μέσα σε όλον αυτό τον γιορτινό πανζουρλισμό…

γαϊτανάκι, face painting , μπαλονοκατασκευές, ιπτάμενοι ακροβάτες….

για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο!!!!!


Πανλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής : Σεμινάριο Χορευτικής και Μουσικής Παράδοσης



Η Πανλεσβιακή Ένωση Νέας Iωνίας και Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 3 Μαρτίου το «1ο Σεμινάριο Χορευτικής και Μουσικής Παράδοσης», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου.
Θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί από την Λευκάδα, την Ανατολική Ρωμυλία και ... τη Λέσβο. Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.
 Το βράδυ, μετά το τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει γλέντι με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Επτάσημο» (Βαγγέλης Παπαναστασίου, Βαγγέλης Σαραντίδης, Ιάκωβος Ηλιάδης, Λάζαρος Ακριβόπουλος), τον Στέφανο Στεφανούδη από το Νέο Μοναστήρι Δομοκού και άλλους μουσικούς, στην αίθουσα «Αρχοντικό "Gallery"» στη Φιλοθέη.

Ερμιόνη, Νομός Αργολίδας : Ερμιονίτικη μασκαράτα 2012



Η Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης διοργανώνει την Ερμιονίτικη Μασκαράτα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11.30 πμ. 
Η Ερμιονίτικη Μασκαράτα θα ξεκινήσει από τα Μαντράκια και θα καταλήξει στο λιμάνι.

Μύκονος : Ανακοίνωση για το Καρναβάλι



Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καρναβάλι της Μυκόνου. Το καρναβάλι φέτος διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Γεώργιος Αξιώτης, μετά την αλλαγή αρμοδιοτήτων που έγινε στην ΚΔΕΠΠΑΜ λόγω Καλλικράτη. 

Γκρουπάκια ή μεμονωμένοι καρναβαλιστές μπορούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στα γραφεία του Π.Ο. στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής 09:00-15:00, μέχρι τις 23/2/12. Οι συμμετέχοντες μαζί με την αίτηση πρέπει να καταθέσουν και το CD με την μουσική που θα συνοδεύσει την εμφάνισή τους. 

Το Καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι, ενώ οι καρναβαλιστές πρέπει να βρίσκονται στο χώρο μισή ώρα νωρίτερα.

Και μην ξεχνάτε πως η επιτυχία του κάθε καρναβαλιού εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τις συμμετοχές! Η επιτυχία του είναι στο χέρι και στην φαντασία όλων μας. 


Κηφισιά, Νομός Αττικής : “Τεχνολογία- Ύβρις ή Ευλογία” - Εκδήλωση από το Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά



To Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Επιστήμη - Τεχνολογία - Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Τεχνολογία – Ύβρις ή Ευλογία» την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, στις 19:30, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΑΙΑ (Όθωνος 100, Κηφισιά). 
Το Μουσείο ολοκληρώνει τον κύκλο ομιλιών που είχε ως στόχο την παρουσίαση και διερεύνηση των πρώτων αρχών της επιστήμης στην Αρχαία Ελλάδα, με μια αντιλογία (debate) μεταξύ δύο διακεκριμένων καθηγητών.
Ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Θεοδόσης Τάσιος και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Φάνης Κακριδής, γνωστοί για τις επιδόσεις τους στην ακαδημαϊκή διδασκαλία και τη συγγραφή, με κοινό ερευνητικό πεδίο την Αρχαιότητα.
Οι απόψεις διίστανται ως προς την αξιολόγηση της Τεχνολογίας και οι ομιλητές θα αντιλογήσουν δημόσια, θα εκθέσουν τη γνώμη και τα επιχειρήματά τους. Το κοινό θα συμμετάσχει στη συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δήμος Μονεμβασιάς, Νομός Λακωνίας : Καρναβάλι Ασωπού 2012



To Καρναβάλι Ασωπού που φέτος συμπληρώνει τα 30 χρόνια του, θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 με  ώρα έναρξης στις 4 μ.μ.
Διοργάνωση :  Πολιτιστικός Σύλλογος Ασωπού.
Στην Ανακοίνωση διαβάζουμε : 
Όπως καθε χρόνο το Καρναβάλι Ασωπού θα μπει στην ζωή μας! 
Φέτος το Καρναβάλι στον Ασωπό αναμένεται να είναι πιο διασκεδαστικό και σατιρικό από κάθε άλλη χρονιά, καθώς πέρα από την καυτή επικαιρότητα που προσφέρει πλούσια θεματολογία, γιορτάζει τα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας του. 
Την Κυριακή λοιπόν 26 Φεβρουαρίου από τις 4 μμ -7 μμ, φοράμε τα αποκριάτικα μας και διασκεδάζουμε στο Καρναβάλι του Ασωπού.

Δήμος Πύδνας - Κολινδρού, Νομός Πιερίας : Χωρίς Κούλουμα φέτος



Ανακοίνωση του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, που την υπογράφει ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Πολύζος : 


Ο Δήμος ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ γνωστοποιεί στους πολίτες και φίλους του, ότι όλες οι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του, που αφορούν τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2012 ματαιώνονται λόγω οικονομικής αδυναμίας αλλά και στο πλαίσιο εξοικονόμησης δαπανών προκειμένου να καλύψουμε σοβαρές ανάγκες του Δήμου.

Ηράκλειο, Νομός Αττικής : Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει στο Ηράκλειο - Ξεκινάει κύκλος συναυλιών σε Αθήνα και Πειραιά


Από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής ξεκινάει μια σειρά συναυλιών του Γιώργου Νταλάρα στις γειτονιές της Αττικής. Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο του Δήμου Ηρακλείου (Ζέφυρου 21 & Θησέως) και θα είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης στο Ηράκλειο είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θεσμό του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Ηρακλείου, εκεί όπου θα κατευθυνθούν και οι όποιες εισφορές με αφορμή την εκδήλωση αυτή, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Δήμου.
Η πρωτοβουλία του Γιώργου Νταλάρα
Δέκα συναυλίες στις άκρες της Αθήνας και του Πειραιά, μαζί με τους ανθρώπους που ζουν στη γειτονιά και δίνουν ζωή στην πόλη. Είναι η επιθυμία του Γιώργου Νταλάρα, να βρεθεί κοντά στους χιλιάδες συμπολίτες μας, στις μισθοσυντήρητες οικογένειες, στους ανέργους που η ζωή τους καθημερινά γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η επιβίωσή τους πιο αβέβαιη, από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Με ελεύθερη είσοδο και με ένα κάλεσμα στον καθένα, με τη δική του προαίρεση, σε ειδικά σημεία που επιλέγει ο Δήμος, να στηρίξει οικονομικά έναν κοινωνικό ή προονοιακό σκοπό, που η ίδια η τοπική κοινωνία θα αποφασίσει.
Αυτή η πρωτοβουλία είναι μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και συμμετοχής που μας θυμίζει ότι η μουσική πάντα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας. Φίλος ανάμεσα σε φίλους, γνωστούς και μη, με βαθιά την πρόθεση και επιθυμία να βρεθεί και να συνομιλήσει μαζί μας, μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές του, που πάντοτε ενώνουν, ψυχαγωγούν, συντροφεύουν, παρηγορούν, δίνουν χαρά και λυτρώνουν.
Το ελληνικό τραγούδι στάθηκε, πάντα, δίπλα στους Έλληνες και στις πιο δύσκολες στιγμές τους. Έτσι μπορεί να κάνει και σήμερα ξορκίζοντας την παραλυτική επίδραση του φόβου, της απομόνωσης και της κοινωνικής αποξένωσης. Σε αυτές τις συναυλίες θα συμμετέχουν φίλοι τραγουδιστές και μουσικοί που αποδέχτηκαν την πρόταση και συνδράμουν χωρίς αμοιβή σε αυτή των πρωτοβουλία.
Είσοδος Ελεύθερη
Γιώργος Παπαχριστούδης - πιάνο
Γιώργος Μάτσικας - βιολί
Δημήτρης Κωστόπουλος - πλήκτρα
Θανάσης Σοφράς - μπάσο
Χρήστος Ζέρβας - κιθάρα
Γιώργος Μαρινάκης - βιολί
Αποστόλης Βαγγελάκης - πνευστά
Ντάσσο Κούρτι - ακορντεόν
Ανδρέας Παπάς - κρουστά
Πέτρος Κούρτης - τύμπανα
Ηχολήπτες: Παντελής Γιατζιτζόγλου & Αντώνης Ζαχόπουλος
Φωτιστής: Γιάννης Μανιατάκος
Ηχητική και φωτιστική κάλυψη: Alpha Sound
Διεύθυνση παραγωγής: Άγγελος Καραΐνδρος
Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 7:30 μ.μ.
Δεν υπάρχουν ειδικές προσκλήσεις ή κρατημένες θέσεις και η χωρητικότητα των αιθουσών εξαντλείται με βάση το χρόνο προσέλευσης του κοινού.

Ναύπλιο, Νομός Αργολίδας : "Το αρχαίο δράμα: ανάμεσα στο κείμενο και την παράσταση"


Διάλεξη με θέμα «Το αρχαίο δράμα: ανάμεσα στο κείμενο και την παράσταση» θα πραγματοποιήσει η κα Ελένη Παπάζογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00, στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον (αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη»).
Η  ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο του “Events Series 2012” του Κέντρου.