Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στην Τεχνόπολη



Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει φέτος για πρώτη φορά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τηνΠαρασκευή 18 Μαΐου 2012, και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 11.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. 
Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το καφέ «Gaz à l'eau».
Η «Τεχνόπολις», αφιερώνοντας στο κοινό έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς της χώρους, την αίθουσα των «Φούρνων», θα αναδείξει το μουσειακό χαρακτήρα της μέσα από μια σειρά δράσεων όπως είναι: οι δωρεάν ξεναγήσεις (κατόπιν συνεννόησης), η διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά Δημοτικού και η προβολή φωτογραφιών και ταινίας με θέμα το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου. 
Στις 9:00 το βράδυ στην κεντρική αυλή του χώρου της «Τεχνόπολις» θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχάλη Οικονόμου.
Πρόγραμμα
Ώρες ξεναγήσεων: 9.30, 11.00, 12.30 το πρωί και 5.30, 6.30 το απόγευμα.
Ώρα εκπαιδευτικού προγράμματος: 6.00 το απόγευμα
Προβολή ταινίας και slideshow: από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ κάθε μία ώρα
Η είσοδος είναι ελεύθερη

«Άνοιξη των παιδιών» στο Κιλκίς



Πληθώρα ψυχαγωγικών αλλά ταυτόχρονα και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος οιμικροί συμμετέχοντες στην «Άνοιξη των παιδιών», που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς & Αθλητισμού (ΟΠΟΝΓΑ) του Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2012. Πρόκειται για ένα τριήμερο δράσεων για παιδιά δημοτικού σχολείου και όχι μόνο, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και την επαφή τους με τη φύση, μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες σε υπαίθριο χώρο.
Το πρόγραμμα της «Άνοιξης των Παιδιών» έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες δράσεις φέτος, οι οποίες έχουν επιλεχθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζουν τη δημιουργία, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία αλλά και την εκπαίδευση, ενώ παράλληλα να καλλιεργούν οικολογική συνείδηση στους εμπλεκόμενους μαθητές, ιδίως σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι συνεργαζόμενοι φορείς που συμμετέχουν στην «2η Άνοιξη των Παιδιών» του ΟΠΟΝΓΑ είναι η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς και ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς.
Η ΕΕΑΑ θα υλοποιήσει το «Λούνα-πάρκ Ανακύκλωσης», όπου παιδιά της τετάρτης και πέμπτης τάξης δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία και να παίξουν (παζλ, τσουβαλοδρομίες, φιδάκι, κρίκους, τροχούς ανακύκλωσης κ.λπ.), αλλά και να εκπαιδευτούν για τα υλικά που ανακυκλώνονται. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και ομάδα εθελοντών, θα αναλάβουν να μάθουν στις λιλιππούτειες παρουσίες τα οφέλη της ανακύκλωσης, μέσα από δημιουργικές κατασκευές. Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς θα διαμορφώσει την πλατεία Ειρήνης σε αγωνιστικό χώρο, όπου και θα λάβουν χώρα αγώνες δεξιοτεχνίας μετ' εμποδίων. Σε όλα τα παιδιά θα μοιραστούν έπαινοι συμμετοχής, ενώ στους πρώτους που θα συγκεντρώσουν τον καλύτερο χρόνο θα δοθούν μετάλλια. Τέλος, ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς θα μετατρέψει τα παιδιά σε μικρούς εξερευνητές προσφέροντάς τους μια μοναδική βόλτα στο δασάκι της πόλης, κατά την οποία θα μπορούν να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης, καθώς και να γνωρίσουν τα μονοπάτια του Άη Γιώργη.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Παρασκευή 18 Μαΐου 2012
09:00-13:00 «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», πλατεία Ειρήνης(από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης)
17:30-20:00 «Ανακυκλώστε το χαρτί για να μείνει η γη μαςκαθαρή», πλατεία Ειρήνης(από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και ομάδα εθελοντών του Κέντρου)
Σάββατο 19 Μαΐου 2012
18:00-21:00 «Πετάλι και Δράση», αγώνες δεξιοτεχνίας, πλατεία Ειρήνης (από τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς)
Κυριακή 20 Μαΐου 2012
«Φύση και δραστηριότητες: πεζοπορία στο δασάκι της πόληςμας», εκκίνηση στις 10:00 από το εκκλησάκι του Αγίου Θεράποντος (από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς).

Θεσσαλονίκη : Αθλητισμός το Σαββατοκύριακο



Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και το 14ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής στη ΧΑΝΘ, με τη συμμετοχή 1.500 ατόμων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το ερχόμενοΣαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου 2012 τρεις ακόμη αθλητικές δράσεις, που απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας.
Συγκεκριμένα :
  • 19 Μαΐου 2012, Καυτανζόγλειο Στάδιο. Αγώνες Στίβου όλων των κατηγοριών, στη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη, με τη συμμετοχή πολλών πρωταθλητών από όλη την Ελλάδα, αλλά και αθλητών μικρότερων κατηγοριών. Ώρα έναρξης: 08:30.
  • 19 και 20 Μαΐου 2012, Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Διεθνείς Αγώνες Κολύμβησης «Λευκός Πύργος» με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 9, 10 και 11 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ώρα έναρξης : 09:00.
  • 19 και 20 Μαΐου 2012, ανοιχτό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ Μαθητικό Τουρνουά Handball 4x4 για παιδιά Δημοτικού. Ώρα έναρξης : 09:00.

Ημιμαραθώνιος Ακρόπολις 2012



Tην Κυριακή 20 Μαΐου, με σύνθημα «Πάρε ανάσα, έλα να τρέξουμε την ιστορία της πόλης μας!» πραγματοποιείται ο ΗμιμαραθώνιοςΑκρόπολις 2012, με διαδρομές 21χλμ. και παράλληλους Αγώνες Δρόμου, 8 και 3 χλμ. για άνδρες και γυναίκες και 700 μέτρων για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)  και τον Σύνδεσμο Ελληνικών και Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) με στόχο να καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς μαζικής και λαϊκής συμμετοχής στην χώρας μας, αλλά και να προβάλει την πόλη της Αθήνας στο εξωτερικό.
Η εκκίνηση θα δοθεί από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνηστις 9.00 για τις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου (21.100μ.) και του αγώνα δρόμου των 8χλμ. Η διαδρομή των 700μ. θα ξεκινήσει στις 10.30 στη διασταύρωση των οδών Βασ. Σοφίας και Αμαλίας, ενώ των 3χλ. στις 11.00 από τα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου. Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία μπροστά από τα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου και τερματισμό μπροστά από το ιστορικό κτίριο του Ζαππείου.