Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Προβολή Ταινίας "Η Χορωδία του Χαρίτωνα" [Δον Κιχώτης : Παρασκευή 30/3, 20.30]


Αυτή την Παρασκευή το κινηματογραφικό μονοπάτι του Δον Κιχώτη επιστρέφει στην Ελλάδα, στη μακρινή δεκαετία του '60, με μια κωμωδία για τη ζωή και τους ανθρώπους.


Σκηνοθεσία:
Γρηγόρης Καραντινάκης
Πρωταγωνιστούν: 

Γιώργος Χωραφάς, 
Μαρία Ναυπλιώτου, 
Ακύλας Καραζήσης, 
Δημήτρης Πιατάς, 
Αλέξανδρος Λογοθέτης, 
Χρήστος Στέργιογλου, 
Υβόννη Μαλτέζου, 
Βασίλης Κολοβός
Παραγωγή: 2005
Διάρκεια: 135'

Η «Χορωδία του Χαρίτωνα» είναι ίσως η σημαντικότερη ταινία που βρήκε το δρόμο της προς τη μεγάλη οθόνη το 2005. 

Ελλάδα, άνοιξη του 68. 
Η εθνική επανάσταση, ή άλλιώς Χούντα είναι ένα γεγονός που ακόμη δεν έχει κάνει έντονη αίσθηση σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. 
Η πόλη ζει στους θεότρελους ρυθμούς της, ζει έντονα, με κουτσομπολιά, πάθη, έρωτες και ίντριγκα. 
Ο Γυμνασιάρχης Χαρίτωνας Ουλιάνωφ, είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική φιγούρα του μικρόκοσμου αυτής της κοινωνίας. 
Μια προσωπικότητα πληθωρική, μια περσόνα ιδιόρρυθμη, αλλά και ένας αθεράπευτος λάτρης του γυναικείου φύλου. Ο Χαρίτωνας διδάσκει μουσική και αρχαία.

Η Ελένη είναι η μαθηματικός του σχολείου. 

Η Ελένη αγαπάει το Χαρίτωνα. 
Ο Χαρίτωνας αγαπάει την Ελένη. 
Το τρίτο πρόσωπο είναι ο ταγματάρχης Δημητρίου. 
Καταφθάνει στην πόλη και προσπαθεί να επιβάλλει το γράμμα της δικτατορίας. 
Ο ταγματάρχης Δημητρίου ερωτεύεται την Ελένη. 
Το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς είναι οι μουσικοί αγώνες. 
Διάφορες χορωδίες, από την πόλη διαγωνίζονται για το έπαθλο που είναι ένα τεράστιο σοκολατένιο άγαλμα. 
Η χορωδία του Χαρίτωνα, ή η χορωδία του Ταγματάρχη θα επικρατήσει;

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου



Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.
 Εορτάζεται κάθε χρόνο στις  27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΟΥΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Ο Δήμος Ναυπλίου καί το μουσικό σχήμα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» συνδιοργανώνουν συναυλία με βυζαντινά εκκλησιαστικά μέλη Ακαθίστου Ύμνου και Μεγάλης Εβδομάδος, παραδοσιακά κάλαντα Λαζάρου και λαϊκούς θρήνους Μεγάλης Παρασκευής από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού σε διδασκαλία και διεύθυνση του  Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
       Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τήν Τετάρτη, 4η Απριλίου 2012 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.
      Είσοδος ελεύθερη.

«Της Γης και του Νερού ταξίδι της Ζωής μου»



Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γέροντα « Ο Διδυμαίος Απόλλων » έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ετήσια εκδήλωση του, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Χρυσούπολης όπου το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου θα παρουσιάσει την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο:

«Της Γης και του Νερού ταξίδι της Ζωής μου»

Μια μουσικοχορευτική περιπλάνηση από την Σμύρνη του 1920 στην Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα και την Θράκη στα χρόνια μετά τον Μεγάλο Ξεριζωμό. 

Στην παράσταση θα συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κιμμερίων «ο Αμφέραος» και ερασιτέχνες ηθοποιοί ενώ την μουσική επένδυση της παράστασης θα πραγματοποιήσουν εφτά καταξιωμένοι μουσικοί του χώρου με σαντούρι, βιολί, κλαρίνο. καβάλι, ακορντεόν, χάλκινο και νταούλι.

Είσοδος Ελεύθερη.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το τέλος της παράστασης στην Αίθουσα εκδηλώσεων «Παρουσία» στο 3ο χλμ Π.Ε.Ο Χρυσούπολης-Ξάνθης. 

Το παιδικό τμήμα του συλλόγου  θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την Μικρά Ασία και θα ακολουθήσει Παραδοσιακό Γλέντι.

Μουσικές βραδιές στη Νέα Σμύρνη



Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης στον δημοτικό πολυχώρο “Γαλαξίας” που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  αυτής της  εβδομάδας είναι το ακόλουθο: 


• 28 Μαρτίου:  ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Η μάστιγα της Ασίας» του Τζώρτζ Χόρτον
Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη από το 1911 ως το 1922, Τζώρτζ Χόρτον, σ αυτό του το βιβλίο, υπερασπίζεται τα δίκαια των απλών Ελλήνων και Αρμενίων, ως αυτόπτης μάρτυρας της καταστροφής. 
Το βιβλίο παρουσιάζει ο Λέκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Πλουμίδης
Διαβάζει ο ηθοποιός Δημήτρης Καρούμπαλης. Ο Χρήστος Τσιαμούλης παίζει ούτι και ο Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι. Προβάλλεται οπτικό υλικό. 


•  30 Μαρτίου, Παρασκευή: Γιάννης Σπανός
Τα  τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια.
Τραγουδούν: Π. Ξενάκη, Κ. Τζιαγκούλας. Κ. Κοκόλης. 


•  31 Μαρτίου, Σάββατο : Τζίκ Νακασιάν
Μια  καταπληκτική  βραδιά με παρουσίαση της νέας δουλειάς αλλά και  παλιές επιτυχίες του δημιουργού Τζίκ Νακασιάν. 


 Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του δήμου. 


Έκθεση γραμματοσήμου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης




Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την έκδοση του πρώτου ελληνικού γραμματοσήμου (κεφαλή Ερμού) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012, πραγματοποιείται έκθεση γραμματοσήμων του συλλέκτη Ανδρέα Αθανασίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης, στο φουαγιέ του Θεάτρου του Δημαρχιακού Μεγάρου.


Το γραμματόσημο, εκτός του ότι είναι αντικείμενο με παγκόσμια οικονομική αξία, έχει σημαντική και διαχρονική καλλιτεχνική και συλλεκτική αξία, ενώ παράλληλα διδάσκει την ιστορία κάθε χώρας. 


Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα γίνονται από τον ίδιο το συλλέκτη εισηγήσεις, με παράλληλη παρουσίαση των εκθεμάτων, κατά ομάδες επισκεπτών, μέσα από τις οποίες θα αναδεικνύεται η ιστορική, καλλιτεχνική, συλλεκτική και εθνική αξία του γραμματοσήμου. 


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31/3/2012, και λειτουργεί καθημερινά από 10.00 έως 13.00 και από 17.00 έως 20.00, με ελεύθερη είσοδο.


ΚΕΔΗΚΕ: Τι ετοιμάζει η Κεντρική σκηνή;


  
Η Κεντρική σκηνή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς, σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου ετοιμάζεται πυρετωδώς για να παρουσιάσει από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 1 Απριλίου, ώρα 9.00 μ.μ , μια επίκαιρη εκδοχή της κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά «Φόν Δημητράκης».
         Ένα έργο διαχρονικό, όπου στηλιτεύει τους πολιτικούς και φανερώνει την επικίνδυνη φιλοδοξία του ανθρώπου για την εξουσία.
         Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και διαλόγους των ηρώων ξεδιπλώνονται οι αιώνιες πληγές του πολιτικού μας βίου.

Παρουσίαση βιβλίου στο Ναύπλιο