Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιά στο Φαράγγι του Λάρνακα




Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασιάς το ΑΠΟΕΛ και ο Ολυμπιακός Μολάων για έκτη συνεχή χρονιά σας προσκαλούν σήμερα Τρίτη 1-5-2012 και ώρα 11.30 π.μ στο Φαράγγι του Λάρνακα στους Μολάους για να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά, μαζί με τους :


Σπύρο Κουτσοβασίλη και Αθηνά Κοκκόλη 


Κώστας Κατσέτος (πλήκτρα), Ηλίας Καππάκος (κιθάρα-τραγούδι) Κώστας Χελιώτης (μπουζούκι), Τάκης Αρτινιός (κρουστά), Παναγιώτης Τσαβαλάς (βιολί –τραγούδι).


Καλό μήνα!


Καλό Μήνα!

Διεθνής Ημέρα Εργατών




Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. 
Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.
Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.