Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις μνήμης στο Σούλι και το Ζάλογγο



Ανακοινώθηκε και επισήμως χτες από την Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης των αγώνων του Σουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 25, 26 και 27 Μαΐου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 19:30 στην Παραμυθιά, ποδηλατικό αγώνα από μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους.

Το Σάββατο στις 19:15 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Παραμυθιά θα γίνει, παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο» και θα ακολουθήσει στις 20:30 συνάντηση χορευτικών στο Δημαρχείο Σουλίου και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές στολές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς και στις 21.00 Δημοτικοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα Φιλοπρόοδου Όμιλου Παραμυθιάς, Καρβουναρίου, Μεσολογγίου, Κόνιτσας, Αμύνταιου και Βλαχών Θεσπρωτίας.

Την Κυριακή στο Σούλι στις 07:00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου και ακολούθως, 

10:15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Αγίου Δονάτου, 
10:45 Μετάβαση των επισήμων στο Αμφιθέατρο, χαιρετισμοί, ομιλίες, εκφώνηση πανηγυρικού και αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.

11:35 Μετάβαση στον χώρο Βουλευτηρίου των Σουλιωτών, υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων – ενός λεπτού σιγή – εθνικός ύμνος, χαιρετισμός Δημάρχου Σουλίου, παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.


Ημέρα Καριέρας



Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την διευκόλυνση της εισόδου και παραμονής των φοιτητών στο σύγχρονο ανταγωνιστικό επαγγελματικό στίβο, διοργανώνει «Ημέρα Καριέρας» την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 και ώρα 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Ο.Α.Ε.Δ. (Τέρμα Καραϊσκάκη) στην Τρίπολη.

Η «Ημέρα Καριέρας» παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας και με τις δυνατότητες απασχόλησης τους. 
Επιτυχημένοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και των Οικονομικών Επιστημών, θα καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία από την παραγωγική διαδικασία, θα παρουσιάσουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, το προφίλ των αποφοίτων που προσλαμβάνονται συνήθως σε αυτές, τις διαδικασίες επιλογής ανθρώπινου δυναμικού.
Συμμετέχουν: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, VIRTUAL TRIP GROUP, PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE, HELIOSPHERA, ΠΕΛΑΝ Α.Ε., COSTA NAVARINO.


Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού



Τον Νοέμβριο του 2001 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη. 


Κάλεσε όλα τα κράτη - μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις, που θα διευρύνουν τη γνώση των λαών σχετικά με τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και να ενθαρρύνουν μέσω της εκπαίδευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης τη γνώση της αξίας της πολιτισμικής διαφορετικότητας.