Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

2 Μαϊου "Ημέρα Χρώματος"



Ενόψει της 4ης Διεθνούς Περιφερειακής Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 2 έως τις 22 Μαίου 2012, οι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και η 2α Μαΐου καθιερώνεται ως «Ημέρα Χρώματος» και γιορτάζεται με διάφορες εικαστικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτών των εικαστικών δρωμένων – ένα παλιό τυπογραφείο - στην περιοχή των Ξυλάδικων, Αλιάκμονος 1, κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, με τη συμβολή των καλλιτεχνών θα «μεταμορφωθεί» σε «Πινακοθήκη των Χρωμάτων».
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει την πρωτοβουλία μεγάλης μερίδας εικαστικών καλλιτεχνών της πόλης, η οποία διευρύνεται από καλλιτέχνες της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού, για τη θεσμοθέτηση της 2ας Μαΐου ως «Ημέρας Χρώματος» και την δημιουργία της πρώτης «Πινακοθήκης των Χρωμάτων» στην Θεσσαλονίκη.
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην Ελλάδα, από φορείς όπως: ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης, ΑΣΚΤ Φλώρινας, Πολυτεχνείο Πάτρας, Πινακοθήκη Χίου, Βιβλιοθήκη Βέροιας, Καϊρειος Βιβλιοθήκη Άνδρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου, «Ορίζοντας Γεγονότων» στον Κεραμεικό Αθηνών κ.α
Η έκθεση θα μεταφερθεί μετά τις 22 Μαίου, στην Πινακοθήκη της Χίου, στη Σκόπελο, την Πάτρα, την Αθήνα και αλλού.

Έκθεση Σκίτσων και Έργων μαθητών



Το 2ο Γυμνάσιο Άργους σας προσκαλεί στην Οδό Ονείρων σε μια Όμορφη πόλη (Έκθεση Σκίτσων και Έργων μαθητών Γυμνασίου). 
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΙΩ (παλιοί στρατώνες Άργους) σήμερα  Δευτέρα 30 Απριλίου στις  6 μ.μ.

Στην Αλεξανδρούπολη το 25ο Συνέδριο των Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας



Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει στην πρωτεύουσα του Έβρου το 25ο Συνέδριο των Κινηματογραφικών Λεσχών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιούνη και πιο συγκεκριμένα στις 1, 2 και 3 του μήνα.

Το συνέδριο το οποίο θα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Υπουργείου Τουρισμού – Πολιτισμού θα έχει θέμα «Το σενάριο στον κινηματογράφο».

Πριν την έναρξη του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών, καθώς και διαλέξεις με θέμα το σενάριο.


Γιορτή Πολιούχου Άργους



Την Πέμπτη 3ην  Μαΐου 2012 τελούμε την εορτήν του Πολιούχου και Προστάτου μας Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους του Θαυματουργού.
Το εσπέρας της παραμονής, Τετάρτη 2αν  Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Πέτρου θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και περί την 9.15 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και  της Ιεράς Εικόνος διά των κεντρικών  οδών, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής  Άργους.
Την ημέρα της εορτής θα τελεστεί  Πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Ιακώβου  μετά των ευγενώς αποδεχθέντων την πρόσκλησιν  του, Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων. 

Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ




H UNESCO (ο οργανισμός του ΟΗΕ που ασχολείται με εκπαιδευτικά, επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα) ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.
Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως  μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας».
Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.