Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ποδηλατική Βόλτα στη Ναύπακτο



Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Ποδηλατικός Όμιλος Ναυπάκτου σας καλούν να συμμετέχετε στην ποδηλατική βόλτα που διοργανώνουν την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.

Στο Λιμάνι της Ναυπάκτου στις 9.45 π.μ. αμέσως μετά την εκκίνηση των αθλητών του 3ου Ποδηλατικού Αγώνα «Η Γέφυρα μας Ενώνει», που διοργανώνεται και φέτος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, θα συγκεντρωθούν όλοι όσοι επιθυμούν να απολαύσουν μια ποδηλατική διαδρομή 11,5 περίπου χλμ σε άσφαλτο με μέτριο επίπεδο δυσκολίας. 

Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται. 
Η ποδηλατική βόλτα θα ξεκινήσει στις 10.15 και θα έχει διάρκεια περίπου μια ώρα.

Σεμινάρια αγροτών στο Δήμο Αλεξάνδρειας



Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης – Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν ενημερωτικά σεμινάρια αγροτών με θέμα: «παραγωγή βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο».

Τα σεμινάρια θα γίνουν: στην Αλεξάνδρεια, την Τετάρτη 25 Απριλίου (Δημαρχείο - αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) στην Καβάσιλα, την Πέμπτη 26 Απριλίου (πρώην Δημαρχείο Αντιγονιδών – αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

Ανάλογα σεμινάρια προγραμματίζονται να γίνουν και στις Δημοτικές Ενότητες Πλατέος και Μελίκης.

2η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας



Από την Παρασκευή 27 Απριλίου, ο χώρος του Πολύκεντρου στα Γιαννιτσά, μετατρέπεται σ ένα πολύχρωμο σκηνικό με λουλούδια, φυτά και μυρωδικά, με συνθέσεις και είδη ανθοκομίας, με γλάστρες και διακοσμητικά.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Πέλλας διοργανώνει Ανθοέκθεση σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., η οποία θα διαρκέσει από 27 Απριλίου μέχρι και 6 Μαΐου 2012 και ώρες λειτουργίας από 10.00 μέχρι 23.00.

Παράλληλα με την Ανθοέκθεση έχουν προγραμματισθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέψεις Σχολείων με ενημέρωση των μαθητών από γεωπόνους του Δήμου Πέλλας, για την περιποίηση και προστασία των φυτών.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ξεκινά την Παρασκευή 27/4 με βραδιά παραδοσιακής μουσικής από παιδιά της Νέας Πέλλας και με θέμα «τραγούδια της άνοιξης».




«Δύο θεοί» στην Κρήτη



Ο Θεατρικός Οργανισμός «ΝέοςΛόγος» παρουσιάζει στα Χανιά και το Ρέθυμνο, τη παράσταση Δύο Θεοί τουΛένου Χρηστίδη. Η παράσταση παίχθηκε για δύο σεζόν ( 2010 -11 και 2011-12 ) στο Studio Μαυρομιχάλη στην Αθήνα.
Έργο γραμμένο το 1999, απέσπασε το βραβείο "Κάρολος Κουν", ως το καλύτερο Ελληνικό θεατρικό έργο εκείνης της χρονιάς, ενώ η παράσταση, ήταν υποψήφια για το βραβείο σκηνοθεσίας Ελληνικού έργου, "Κάρολος Κουν¨, για τη περίοδο 2010 - 11.
Το έργο εκτυλίσσεται κάπου στο μέλλον, με τους δύο ήρωες, τον Πάτρικ και τον Μιγκέλ να βρίσκονται για χρόνια κλεισμένοι σε ένα ίδρυμα, παλεύοντας να απεξαρτητοποιηθούν από τον εθισμό τους στη χρήση κομπιούτερ.
Έξω από το ίδρυμα, ο κόσμος έχει χωριστεί σε δύο υπερκράτη, την Αμερική και την Ευρασία, που με την έναρξη του έργου, μαθαίνουμε ότι βρίσκονται στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης, με χρήση πυρηνικών όπλων. Μια σύρραξη, που αν συμβεί, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, στην εξαφάνιση κάθε είδους ζωή στον πλανήτη.
Οι δύο φίλοι τότε, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το κομπιούτερ που κρυφά έχουν φέρει στο δωμάτιό τους, για να καταγράψουν την ιστορία του ανθρώπινου γένους σε μια δισκέτα, έτσι ώστε αν κάποτε κατοικηθεί ξανά ο πλανήτης, οι νέοι του κάτοικοι, να πληροφορηθούν την ύπαρξη αυτού του πολιτισμού που πλησιάζει στο τέλος του.
Το προσωπικό και οι άλλοι τρόφιμοι του ιδρύματος, μαθαίνουν το σχέδιο του Πάτρικ και του Μιγκέλ και ζητούν να μπουν σε αυτή τη καταγραφή της Ιστορίας, όχι ως αυτό που είναι, αλλά, ως κάποια σπουδαία πρόσωπα, κερδίζοντας έτσι μια θέση στην αιωνιότητα. Έτσι, ο Έντι θέλει να γίνει ο Παστέρ, ο Ζήρο - Ζήρο, ο Λίστ, ο Διευθυντής του ιδρύματος, ο Τζώννυ Βαισμίλερ!
Οι δύο φίλοι ικανοποιούν όλα τα αιτήματα, προχωρώντας σε μια τερατώδη παραχάραξη της Ιστορίας και για τον εαυτό τους κρατούν τον υπέρτατο ρόλο: Γίνονται οι Δύο Θεοί που δημιούργησαν κάθε τι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη!
Οι Δύο Θεοί είναι η ιστορία δύο φίλων που αποφασίζουν με συνοπτικές διαδικασίες και ελλείψει χρόνου, να αποδώσουν στην ανθρωπότητα την αιωνιότητα που της αξίζει. Είναι η ιστορία δύο ακούσιων συγκατοίκων που αποφασίζουν να δώσουν στους φίλους τους την αιωνιότητα που τους αξίζει. Είναι η ιστορία δύο κολλητών που αποφασίζουν να δώσουν στον εαυτό τους την αιωνιότητα που τους αξίζει. Είναι η ιστορία δύο φυλακισμένων που μέσα σε μια στιγμή θα απελευθερωθούν για πάντα. Είναι η ιστορία δύο άσχετων που μέσα σε μια στιγμή θα γνωρίσουν τα πάντα. Είναι η ιστορία δύο θνητών που μέσα σε μια στιγμή θα ζήσουν για πάντα. Είναι η ιστορία της Ιστορίας.
Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής
Σκηνικά - κοστούμια : Γιώργος Ζιάκας
Μουσική επιμέλεια Νίκος Βίττης
Φωτισμοί - Βίντεο : Στέφανος Κοπανάκης
Επιμέλεια Κίνησης : Στέλλα Κρούσκα
Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρία Παρτσάφα

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γιώργος Νινιός, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης.

ΧΑΝΙΑ
Τετάρτη 25 Απριλίου 
στις 18.00 : 10 ευρώ γενική είσοδος
στις 21.00 :15 ευρώ γενική είσοδος

ΡΕΘΥΜΝΟ
Πέμπτη 26 Απριλίου στις 21.00 : 15 ευρώ γενική είσοδος

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 90 λεπτά

Φεστιβάλ Δασοπροστασίας στο Βύρωνα



Την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης και Διάσωσης, το οποίο διοργανώνουν οι Εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Δήμου Βύρωνα.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις-επιδείξεις αλλά και αγωνίσματα σχετικά με τις δράσεις των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και η ανάδειξη του έργου και της συνεισφοράς των εθελοντικών ομάδων στην προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνία.




3o Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης και Διάσωσης
στον Βύρωνα

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
ΩΡΑ
ΘΕΜΑ
09:00
  • Προσέλευση κοινού
09:30
  • Έναρξη Φεστιβάλ
09:30 – 10:00
  • Παρουσίαση εθελοντικών ομάδων
10:00 – 11:30
  • Επίδειξη από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.
11:30 – 13:00
  • Παρουσίαση οχημάτων εθελοντικών ομάδων
13:00 – 18:00
  • Γνωριμία του κοινού με τις εθελοντικές ομάδες και τον εξοπλισμό τους
18:00
  • Λήξη ημέρας


Σάββατο 28 Απριλίου 2012
ΩΡΑ
ΘΕΜΑ
10:00
  • Προσέλευση κοινού
10:00 – 13:00
  • Επιδείξεις Εθελοντικών Ομάδων
13:00 – 15:00
  • Πυροσβεστικά Αγωνίσματα
15:30 – 16:30
  • Βράβευση Εθελοντικών Ομάδων
17:00
  • Λήξη Φεστιβάλ