Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Αγία Ειρήνη Νέας Κίου Αργολίδας


Του Αγίου Χριστοφόρου



Την Τετάρτη 9 Μαίου, εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου, Εργατικών Κατοικιών Ναυπλίου.
Τήν παραμονή 8 Μαΐου ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00 μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.
Το πρωί τής Εορτής, Τετάρτη 9 Μαΐου θα τελεσθεί ο Όρθρος καί ή θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Αγιασμός για να ευλογηθούν τα οχήματα και οι οδηγοί.

Τό απόγευμα καί ώρα 7:00μ.μ. θά ψαλλεί ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου.


Πολιτιστικός Μάιος 2012


Στις 13 Μαΐου…μη ξεχνάς τον Ωρωπό



Μια εβδομάδα μετά την άσκηση των «εκλογικών μας καθηκόντων», στρέφουμε το ενδιαφέρον  και την ενέργειά μας προς το καθήκον μας  απέναντι στο περιβάλλον, στη διαφύλαξη του θαλάσσιου και παράκτιου πλούτου μας. 
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, στο πλαίσιο της πανελλαδικής  εκστρατείας καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών  ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2012, επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στις παραλίες του Ωρωπού και διοργανώνει το κεντρικό του καθαρισμό την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στις 10.30 το πρωί.
Η δράση θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις: 
Αρχικά οι εθελοντές και τα μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα μεταβούν στην κεντρική παραλία του Ωρωπού, πίσω από τις παλιές φυλακές, όπου και θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό σε όλο το μήκος της παραλίας και στις εκβολές του Ασωπού ποταμού. Εν συνεχεία στις 12.00 μ.μ. θα ακολουθήσει υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι του Ωρωπού με τη συνδρομή της καταδυτικής ΜΚΟ Υδροναύτες  και βύθιση του Κατευθυνόμενου Υποβρύχιου Οχήματος (R.O.V.) από την ομάδα του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Παν/μιου Πατρών για δειγματοληπτικές καταγραφές του υποθαλάσσιου ρυπαντικού φορτίου της περιοχής.
Υπενθυμίζουμε ότι η φετινή εκστρατεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της βιώσιμης αλιείας και της κριτικής κατανάλωσης των αλιευτικών προϊόντων με στόχο τη διατήρηση και ορθολογική διαχείριση των ιχθυοαποθεμάτων που αποτελεί μονόδρομο για την ανάκαμψή τους, αλλά και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος του αλιέα.

Όποιος δε διαθέτει δικό του μέσο, ή απλά επιθυμεί να έρθει μαζί μας, μπορεί να κλείσει θέση στο πούλμαν που θα ξεκινήσει από το Σταθμό Λαρίσης στις 09:00 π.μ., είτε στέλνοντας email στο events@medsos.gr με την ένδειξη ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ είτε τηλεφωνώντας στο 210-8228795, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και αριθμό συμμετεχόντων, το αργότερο έως την Τετάρτη 9 Μαΐου.
Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ωρωπού και του ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Ωρωπού.


Έκθεση Φωτογραφικής Ομάδας Πανεπιστημίου Κρήτης


Διημερίδα τουρισμού στο Ναύπλιο



Την  Πέμπτη  03 Μαΐου 2012  ώρα 09.15  έως 18.00  και  Παρασκευή  04 Μαΐου 2012  ώρα  08:30  έως 18.00  θα πραγματοποιηθεί διημερίδα Τουρισμού στο Ναύπλιο.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ARGO II Black Sea Tourism Forum & Workshop
Ναύπλιο, 3 & 4 Μαΐου 2012
Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος BSTIP (Black Sea Trade & Investment Promotion Program) του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα (UNDP Greece) θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα τουρισμού «ARGO II Black Sea Tourism Forum & Workshop» στο Ναύπλιο στις 3 και 4 Μαΐου 2012. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και το Επιμελητήριο Αργολίδας.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, η επαγγελματική δικτύωση των εκπροσώπων του τοπικού τουριστικού τομέα με νέες τουριστικές αγορές και η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού με την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Συγκεκριμένα, το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερίδα με αντικείμενο τη Σημασία των Αγορών της Μάυρης Θάλασσας για τον Τουρισμό της Ελλάδας, το Ρόλο των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών στην ανάπτυξη, διαχείριση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος και στις σύγχρονες εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας, διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον τουρισμό. Μεταξύ των ομιλητών  θα είναι ο κος Barry Kolodkin/Επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ο κος Martin Schobert επί σειρά ετών επικεφαλής στον τομέα ερευνών και ψηφιακού μαρκετινγκ στον Οργανισμό Τουρισμού της Αυστρίας και Δ/νων Σύμβουλος της Turismus Design, ο κος Μανόλης Ψαρρός, Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας Συμβούλων Τουριστικής Ανάπτυξης & Μαρκετινγκ aboutourism destination consultants, ο κος Damian Cook και η κα Zeina Rifai από την εταιρεία E-Tourism Frontiers, η κ. Χαρά Γεωργιάδου/Country Manager της Trivago στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και η κ. Karen Plumb/Senior Director της Trip Advisor.
Στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας μεταξύ τουριστικών εκπροσώπων από ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και περισσότερους απο 15 Tour Operators & Εκπροσώπους Αεροπορικών Εταιρειών από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία κ.α) με στόχο την επαγγελματική δικτύωση του τοπικού τουριστικού τομέα με τις εν λόγω αγορές και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.


Πρωτομαγιά στον Αγ. Γεώργιο Παστίδας Ρόδου



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» για ακόμη μία φορά πραγματοποίησε το «Τραγούδι του Μάη» και γιόρτασε την Πρωτομαγιά στην Παστίδα.
Το βράδυ της παραμονής της Πρωτομαγιάς τα μέλη του Συλλόγου συνοδεία μουσικών οργάνων, τραγούδησαν τον Μάη περιδιαβαίνοντας τους δρόμους και ρίχνοντας λουλούδια. Με αυτό τον τρόπο οι παλαιότεροι καλωσόριζαν τον Μάιο, τον μήνα που η ανθοφορία βρίσκεται στο απόγειο της. Φέτος μάλιστα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22:00 αντί για τα μεσάνυχτα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε περισσότερους ανθρώπους να βιώσουν αυτή την μοναδική ανοιξιάτικη γιορτή.
Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» γιόρτασε την Πρωτομαγιά στην Παστίδα.
Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρόν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου όπου εκτός από την ορχήστρα, παιχνίδια που έχουν περάσει στην λήθη της ιστορίας, έκαναν και πάλι δυναμικά αισθητά την παρουσία τους και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους όπως είναι το τράβηγμα σκοινιού, οι τσουβαλοδρομίες, οι αυγοδρομίες κ.α. Η γιάγκα έκανε τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν αυτό τον διασκεδαστικό χορό που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Εκτός από παιχνίδια και χορούς έγιναν και διάφορες καλλιτεχνικές εργασίες για τα παιδιά όπως χειροτεχνία και κατασκευές ενώ και η ζωγραφική προσώπου έδωσε ένα ακόμα εορταστικό χρώμα στην ημέρα.