Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι «Έξυπνες Πόλεις» στο Μαρούσι



Εκδήλωση για το βιβλίο του, "Έξυπνες πόλεις" (εκδ. Ιβίσκος), διοργανώνει την προσεχή Κυριακή, στις 6 και μισή το απόγευμα, στο δημαρχείο Αμαρουσίου,ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της πόλης Αλέξανδρος Μπρέγιαννης
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
  • Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, π. υπουργός, π. δήμαρχος Καλαμάτας,
  • Ηλίας Μπεριάτος, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, καθηγητής Χωροταξικού & Πολεοδομικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΝΕΤ Ντένια Σαρακίνη.

Γεμίζουν με ανοιξιάτικους στίχους το Άργος!!!



Αφορμή στάθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης. Και η ιδέα …έπεσε στο τραπέζι προς υλοποίηση: Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη θα διακοσμήσει την πόλη του Άργους με πολύχρωμες αφίσες που παραπέμπουν στην Άνοιξη, οι οποίες θα είναι γεμάτες από ποιητικούς στίχους από καταξιωμένους ποιητές και από ταλαντούχους μαθητές.
Ο στόχος διπλός: Να γεμίσει η πόλη με χρώματα και στίχους και να αλλάξουν όλοι διάθεση μέσα από τη ποίηση! Ταυτόχρονα στόχος είναι η ενίσχυση του διαλόγου, η διάδοση της ποίησης στο ευρύ κοινό και η εξάπλωση του ενδιαφέροντος για την ποίηση σε ολόκληρη την πόλη. 
Σε αυτή της την προσπάθεια έχουν προσκληθεί οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου να βοηθήσουν με τις ποιητικές τους δημιουργίες.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης είναι μια πρόσκληση για να προβληματιστούν οι μαθητές σχετικά με τη δύναμη της γλώσσας και την πλήρη ανάπτυξη των δημιουργικών τους ικανοτήτων.