Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσκληση για το 7ο Αρκαδικό γλέντι

 
Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Γ. Ζαραφέτας και τα μέλη του Διοικητικού Συλλόγου, με χαρά παρουσιάζουν τη πρώτη πολιτιστική εκδήλωση με άρωμα Αρκαδίας του 2012.
Καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας το Παραδοσιακό Αρκαδικό γλέντι, το οποίο πηγάζει από την Αρχαιότητα...
Η Αρκαδία κατά την Αρχαιότητα ήταν το Βασίλειο των Βοσκών και του θεού Πάνα, που η λατρεία του είχε διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα.
Οι κάτοικοί της φημίζονταν για την απλότητά τους και για το ταλέντο τους στη μουσική και εμείς συνεχίζουμε σήμερα πιστοί στην πολιτιστική μας κληρονομιά, μεταδίδοντας στους νέους μας το ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ.
Φροντίσαμε και οργανώσαμε ένα γνήσιο ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ με πλούσιο μενού, και με την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ που παίζει κλαρίνο ο ξακουστός Σταύρος Σιακωτός και τραγουδούν τα αηδόνια της Αρκαδίας.
Αυτά μας υπόσχονται ένα αξέχαστο Αρκαδικό γλέντι (όπως και πέρυσι χορέψανε τα Νιάτα της Αρκαδίας μέχρι τις πρωϊνές ώρες).
Στη μεγάλη Αίθουσα «ΝΥΦΕΣ» του Ξενοδοχείου “ΝΟΒΟΤΕΛ” στην οδό Μιχαήλ Βόδα 4-6, τηλ. 210-8200700, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 9.00΄ μ.μ., με πλούσιο μενού: πρώτο πιάτο, ορεκτικά, ατομική σαλάτα, κύριο μενού, φρούτο, παγωτό, καφέ. Άφθονο κρασί, αναψυκτικά και σέρβις πέντε αστέρων. Για όλα αυτά 25 ευρώ και δωρεάν πάρκινγκ.
 
Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6944.516113, 210-6756916,Fax:210.6773670, 210.5249004.
 
Υ.Γ.: Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι 07.03.2012 για καλύτερή σας εξυπηρέτηση.
Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος- Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ
 
Ο Γ. Γραμματέας-Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γερμανικές αποζημιώσεις

 
Η ΕΛΜΕ Αργολίδας σας καλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση/συζήτηση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Ένωση  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με θέμα : 
«Γερμανικές αποζημιώσεις. Ένα ανεξόφλητο χρέος.» 
 με ομιλητές τους Μανόλη Γλέζο και Στέφανο Ληναίο.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου 2012 στις 7:00 μ.μ. στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο.

Έπεσε η αυλαία της ζωής για τον Βασίλη Τσιβιλίκα


Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, άφησε σήμερα το πρωί ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός με σημαντική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και ιδιαίτερα το θέατρο.
Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.
Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.
Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.
Απεβίωσε στις 29 Φεβρουαρίου 2012 σε ηλικία 70 ετών. Εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.