Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου στη Λάρισα.



Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τη Δευτέρα 14 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 25 Μαΐου.

Το φετινό Φεστιβάλ διοργανώνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και  των φοιτητικών θεατρικών ομάδων της Λάρισας (Θεατρική Ομάδα Ιατρικής και Βιοχημείας και θεατρική ομάδα «Κολάζ» του ΤΕΙ Λάρισας) και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας.


Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 13 φοιτητικές θεατρικές ομάδες από όλη τη χώρα και οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν  στο «Χατζηγιάννειο» (Ρούσβελτ 59) και στο Αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου της Νεάπολης (1ης Μεραρχίας  1, Νεάπολη). Στα πλαίσια του φεστιβάλ,  εκτός από τις παραστάσεις θα πραγματοποιούνται και παράλληλες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, αφηγήσεις, κα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, τόσο για τις θεατρικές παραστάσεις όσο και για τις εκδηλώσεις.


Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004 στην Αθήνα από τη Θεατρική Ομάδα της ΑΣΟΕΕ. Από τότε έχει γίνει θεσμός και φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη. Είναι μία δράση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου. 



Ποδηλατοδρομίες σε Ναύπλιο Άργος και Κρανίδι



Για μια ακόμα χρονιά, ο ποδηλατικός σύλλογος Αργολίδας “Ορθοπεταλιές” πραγματοποίησε με τα μέλη του, ποδηλατοπορείες σε Άργος, Ναύπλιο, και Κρανίδι, χθες Κυριακή 13 Μαΐου.
Στο Άργος η εκκίνηση θα δόθηκε  στις 10 το πρωί στην λαϊκή Αγορά, στο Ναύπλιο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Φιλελλήνων και στο Κρανίδι στην κεντρική-άνω πλατειά στις 10 πμ..
Στο τέλος της πορείας στο Άργος διαβάστηκε ψήφισμα και ξανατονίστηκε η αναγκαιότητα χρησιμοποίησης του ελεύθερου χώρου δίπλα απ την σιδηροδρομική γραμμή για την δημιουργία ενός κεντρικού ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει τις δύο μεγάλες πόλεις του νομού, τους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών, Άργους, Τίρυνθας, Ναυπλίου και την προοπτική επέκτασής του προς την Επίδαυρο και την Ερμιονίδα.

Ευρωπαϊκό συνέδριο για τα εσπεριδοειδή στο Ναύπλιο



Το περιοδικό Φρουτονέα είναι γνωστό για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με στόχο την ανάκαμψη του χώρου των φρέσκων φρουτολαχανικών. Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες μέρες που περνά ο τομέας των εσπεριδοειδών αυτή τη φορά η πρωτοβουλία του αφορά τη διοργάνωση ενός Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τα Εσπεριδοειδή, με θέμα: «Ανασκόπηση της σεζόν των εσπεριδοειδών & προτάσεις για την ανάκαμψη του Ευρωπαϊκού τομέα των εσπεριδοειδών» το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ -15.00 μ.μ στον ιστορικό χώρο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Στόχος του συνεδρίου είναι να έλθουν πιο κοντά οι χώρες της Ε.Ε που παράγουν εσπεριδοειδή, να αναλυθούν τα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο αυτό και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο που θα αναπτυχθεί κατά την διάρκεια του συνεδρίου να διατυπωθούν προτάσεις, ώστε να έχουν ένα καλύτερο αύριο όσοι εμπλέκονται με τα εσπεριδοειδή.
Στην επίτευξη του παραπάνω στόχου θα συμβάλουν οι καλεσμένοι και ομιλητές στο συνέδριο από τα κυριότερα παραγωγικά κέντρα εσπεριδοειδών Ελλάδας και της Ευρώπης, οι οποίοι είναι οι εξής:
  • Salvo Laudani, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας «ORANFRIZER» (ΙΤΑΛΙΑ)
  • Jose Antonio Garcia Fernandez, Διευθυντής της Διεπαγγελματικής Ένωσης «ΑILIMPO» (ΙΣΠΑΝΙΑ)
  • Φρίξος Τσακιστός, Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρείας «GROEXPORT LTD» (ΚΥΠΡΟΣ)
  • Γιώργος Μπαλακανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΡΟΥΤΩΝ» – Αφοι Μπαλακανάκη ΑΒΕΕ (ΕΛΛΑΔΑ)
  • Χρήστος Κολιός, Διευθυντής της Εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε (ΕΛΛΑΔΑ)

Πελοποννησιακό Λαογραφικό ΄Ιδρυμα για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων



Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων που έχει θέμα « Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις», το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα σε συνεργασία με τα δύο Γυμνάσια (1ο, 2ο ) της πόλης του Ναυπλίου εφαρμόζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σήμερα και αύριο 14 & 15 Μαίου 2012, με θέμα « Περιγράφω- Σχεδιάζω το Μουσείο του Μέλλοντός μου!!!!!!!»
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στη σχολική τάξη ώστε οι μαθητές ανεπηρέαστοι από το μουσειακό περιβάλλον να επικεντρωθούν στην έννοια «ΜΟΥΣΕΙΟ».