Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

“Καλλιτεχνικός Χειμώνας” στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης


Το Σάββατο, 3 Μαρτίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης ο «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ  ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2011- 2012» του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης συνεχίζεται με μια μουσική βραδιά, αφιερωμένη στις μουσικές γνωστών κινηματογραφικών έργων του παγκόσμιου ρεπερτορίου, από το Crescendo Ensemble.
Το Crescendo Ensemble είναι μια φρέσκια και διαφορετική πρόταση στο χώρο της σύγχρονης μουσικής δωματίου. Αποτελείται από 5 νέους μουσικούς (3 βιολιά, κοντραμπάσο και πιάνο) γεμάτους γούστο, μεράκι και όρεξη για ποιοτική δουλειά.
Στο ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνονται πρωτότυπες διασκευές μουσικών αποσπασμάτων από γνωστές κινηματογραφικές ταινίες πάσης φύσεως και προέλευσης που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία και στις καρδιές του κοινού τους.
Η παρουσίαση της μουσικής συνοδεύεται από ταυτόχρονη προβολή διαφανειών (slideshow) με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από κάθε ταινία καθώς και μια μικρή αφήγηση πριν από κάθε έργο με ιστορικά στοιχεία για κάθε ταινία και την μουσική της επένδυση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Ιππείς της Πύλου στο "Δον Κιχώτη" στο Άργος

 
Αυτή την Παρασκευή (2 Μαρτίου) ο Κοινωνικός χώρος Δον Κιχώτης στο Άργος ταξιδεύει ως την άκρη της Πελοποννήσου, στην όμορφη Πύλο! 
Οι "Ιππείς της Πύλου" είναι μια προσωπική ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου.

Ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλιτώσει από τις τράπεζες. 
Με την βοήθεια του Μπάμπη του "Φου", βρίσκει καταφύγιο σ'ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας. 
Μοναδικοί κάτοικοι δύο αδέρφια που δε μιλιούνται και μια ανηψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η Δημοκρατία. 
Ο Τηλέμαχος την συναντάει τυχαία και μαγεύεται. 
Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι "απαγορευμένες ουσίες" του Μπάμπη ... οι θεοί βάζουν το χέρι τους κι η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της! 
Όνειρο, πραγματικότητα, ή και τα δυό? 
Κρίνετέ το εσείς, κι όποιος το βρει κερδίζει ένα παστέλι Καλαμών.
 
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Νίκος Καλογερόπουλος
 Ιουλία Καλογρίδη
 Ηλίας Λογοθέτης
 Γιώργος Κιμούλης
Τάκης Σπυριδάκης
 ΔΙΑΡΚΕΙΑ 96 Λεπτά

“Καππαδοκία... Γυναικών Δρώμενα”


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Αττικής “Η Καππαδοκία” τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας παρουσιάζει το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μ. Νίγδελη “Καππαδοκία...Γυναικών Δρώμενα” στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 6 μ.μ. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής-δασκάλα παραδοσιακών χορών, κα Μάνθα Ζήβα. 

Η εκδήλωση θα κλείσει με τις γυναίκες από το χορευτικό εργαστήρι του Δήμου σε χορούς της Καππαδοκίας. 

Το βιβλίο που είναι έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης Καπποδοκικών Σωματείων θα διανέμεται δωρεάν. 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!