Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ηπειρώτικο Αντάμωμα


Ναυπλιο: Ευρωπαϊκο συνεδριο για τα εσπεριδοειδη



Το περιοδικό Φρουτονέα, γνωστό για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με στόχο την ανάκαμψη του χώρου των φρέσκων φρουτολαχανικών, διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εσπεριδοειδών με θέμα:
«Ανασκόπηση της σεζόν των εσπεριδοειδών & προτάσεις για την ανάκαμψη του Ευρωπαϊκού τομέα των εσπεριδοειδών», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ -15.00 μ.μ στον ιστορικό χώρο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Στόχος του συνεδρίου είναι να έλθουν πιο κοντά οι χώρες της Ε.Ε που παράγουν εσπεριδοειδή, να αναλυθούν τα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο αυτό και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου να διατυπωθούν προτάσεις, ώστε να έχουν ένα καλύτερο αύριο όσοι εμπλέκονται με τα εσπεριδοειδή.
Στην επίτευξη του παραπάνω στόχου θα συμβάλουν οι καλεσμένοι και ομιλητές στο συνέδριο από τα κυριότερα παραγωγικά κέντρα εσπεριδοειδών Ελλάδας και της Ευρώπης, οι οποίοι είναι οι εξής:
Salvo Laudani, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας «ORANFRIZER» (ΙΤΑΛΙΑ)
Jose Antonio Garcia Fernandez, Διευθυντής της Διεπαγγελματικής Ένωσης «ΑILIMPO» (ΙΣΠΑΝΙΑ)
Φρίξος Τσακιστός, Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρείας «GROEXPORT LTD» (ΚΥΠΡΟΣ)
Γιώργος Μπαλακανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΡΟΥΤΩΝ» – Αφοι Μπαλακανάκη ΑΒΕΕ (ΕΛΛΑΔΑ)
Χρήστος Κολιός, Διευθυντής της Εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε (ΕΛΛΑΔΑ)


Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ανεμογεννήτριες στο Γύθειο



Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης, (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ) σε συνεργασία και με την υποστήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις ανεμογεννήτριες καθώς και τη σχεδιαζόμενη κατασκευή αιολικών πάρκων στη Μάνη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οφέλη και επιπτώσεις που προκύπτουν από τη χρήση των ανεμογεννητριών, από τους εκπροσώπους-ομιλητές:
1) Αποστόλη Καλτσή, Πρόεδρο Δ.Σ. της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
2) εκπρόσωπο της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας
Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις από το κοινό.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2/6/12 στο Πνευματικό Κέντρο του Γυθείου στις 19:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.


Παγκόσμιος αγώνας JET SKI στο Λουτράκι



Ο παγκόσμιος αγώνας  JET SKI (ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ JET RAID)  θα διεξαχθεί από 5-10 Ιουνίου 2012 στον όμορφο Κορινθιακό Κόλπο με βάση το Λουτράκι υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. 
Στον αγώνα θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 αθλητές από όλο τον κόσμο.
Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (Hellenic Jet Sports Boating Association) σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Jet Raid)  διοργανώνει τη διεξαγωγή του παγκόσμιου αγώνα JET SKI.
Στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες και τα σκάφη. Μια περιπέτεια που δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή όπως οι συνηθισμένοι αγώνες close course (κλειστής πίστας) καθώς πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα.
Λουτράκι, Κόρινθος, Ισθμός Κορίνθου, νησάκι Όμβριος, Αλκυονίδες νήσοι (Καλάνησα), Ναύπακτος, Ηραίο Περαχώρας Λουτρακίου, Σαράντη Βοιωτίας είναι οι περιοχές  που θα περάσουν οι αθλητές και θα προσφέρουν στους θεατές ένα υπέροχο θέαμα.
Όλοι οι οδηγοί ανυπομονούν να τρέξουν στα νερά του Κορινθιακού και να ανεβάσουν στα ύψη την αδρεναλίνη όλων των θεατών. Οι οδηγοί είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη των 5 κατηγοριών για μια θέση στο βάθρο.

Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δήλωσε:
Είναι μεγάλη πρόκληση για μας η διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος Jet Ski στο Λουτράκι. Πιστεύουμε ότι μ’ αυτό το τρόπο ενισχύουμε και αναδεικνύουμε το ρόλο και τη φήμη του Δήμου μας παγκόσμια, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα  να προσφέρουμε με την φιλοξενία μας, μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες στους θεατές αλλά και στους συμμετέχοντες.
Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά, ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων με στοχευμένες ενέργειες, στηρίζει τον αθλητικό τουρισμό και κινείται προς οποιαδήποτε δυνατή κατεύθυνση για την περαιτέρω ανάπτυξής του στο τόπο μας.

Νύχτες με “Νοσταλγία” στο Ηράκλειο Αττικής



Αναπόσπαστο κομμάτι του ηρακλειώτικου καλοκαιρινού σκηνικού ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ κάνει πρεμιέρα, στον ανακαινισμένο χώρο του (Κέας & Τερψιχόρης) το Σάββατο 2 Ιουνίου, στις με το έργο “The Artist”. Καθημερινά θα υπάρχουν δύο προβολές, μια στις 9 μ.μ. και μια στις 11 μ.μ.
Γενική είσοδος 5 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό – παιδικό- μέλη ΚΑΠΗ): 3 ευρώ
Άνεργοι (κάρτα ΟΑΕΔ) – ΑΜΕΑ: ΔΩΡΕΑΝ: Οι συνοδοί: 3 ευρώ
ΘΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ (ενδεικτικά):
3 μελής οικογένεια: 10 ευρώ
4μελής οικογένεια: 12 ευρώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

2/6-6/6 The Artist του Μισέλ Χαζαναβίσιους. Με τους
Ζαν Ντιζαρντέν και Μπερενίς Μπεζό.
7/6-10/6 ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ του Αλεξάντερ Πέιν
με τους Τζορτζ Κλούνι, Τζούντι Γκριρ, Σέιλιν Γούντλι, Μπο Μπρίτζες, Ρόμπερτ Φόρστερ, Μάθιου Λίλαρντ
11/6-13/6 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ του Γούντι Αλεν
με τους: Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κάθι Μπέιτς, Κάρλα Μπρούνι
14/6- 17/6 ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
με τους Κίρα Νάιτλι, Μάικλ Φασμπέντερ, Βίγκο Μόρτενσεν
18/6- 20/6 ΤΖΕΙΝ ΕΙΡ του Γκάρι Φουκουνάγκα
Παίζουν:Μία Βασικόφσκα, Μάικλ Φασμπέντερ
21/6- 24/6 O ΑΝΩΝΥΜΟΣ μια ταινία του Ρόλαντ Έμεριχ
25/6- 27/6 ΕΞΩΤΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΡΙΓΚΟΛΝΤ του Τζον Μάντεν, με τους Τζούντι Ντεντς, Μάγκι Σμιθ, Τομ Γουίλκινσον, Μπιλ Νάι, Ντεβ Πάτελ
28/6- 1/7 ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ του Φιλίντα Λόιντ
με τους Μέριλ Στριπ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Σούζαν Μπράουν, Αλεξάντρα Ρόατς

Καλοκαιρινό Latin party το Σάββατο



Το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει καλοκαιρινό latin party το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 και ώρα 10 μ.μ. 
Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85, έναντι Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης»).
 Η είσοδος είναι 5 ευρώ.

«Ηρακλής και Άργος»



Συνέδριο, με θέμα «Ηρακλής και Άργος», διοργανώνει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με τον Όμιλο της UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων, το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Ιουνίου 2012
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άργους, που ευρίσκεται στο κέντρο της πόλεως και σκοπός του είναι να αναδείξει την σχέση του Ηρακλέους με την πόλη του Άργους. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες. 
Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

2ος Ποδηλατικός Γύρος Άνδρου



Η τουριστική επιτροπή Δήμου Άνδρου, σε συνεργασία με την Combo Ride Bicycle Aventure, διοργανώνει τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο Άνδρου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012
Η αφετηρία της διαδρομής θα είναι το Γαύριο και ώρα έναρξης στης08:00 το πρωί
Η πορεία θα ακολουθήσει των κεντρικό δρόμο προς την Χώρα και το Κόρθι όπου θα γίνει και ο τερματισμός . 
Θα ακολουθήσει απονομή και αναμνηστικό.

Τεχνόπολις: 1o Φεστιβάλ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ



Με 5 συναυλίες σε 1 ημέρα για την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, στη «Τεχνόπολι» του Δήμου Αθηναίων, το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ πατάει ΓΚΑΖΙ με τοΦοίβο Δεληβοριά, τη Νατάσσα Μποφίλιου, τον Στάθη Δρογώση, τη Μαριέττα Φαφούτη, Ματούλα Ζαμάνηκαι τους Angry Birds
Μαζί τους οTareq σε live dj set, ενώ στην έναρξη της γιορτής θα εμφανιστεί το μουσικό συγκρότημα της ΣΤΡΟΦΗΣ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30.

Αναλυτικό πρόγραμμα εμφάνισης καλλιτεχνών
:

18.00 - 18.20:Το Μουσικό Συγκρότημα της ΣΤΡΟΦΗΣ 
18.35 - 19.20: Ματούλα Ζαμάνη & Angry Birds
19.35 - 20.20: Μαριέττα Φαφούτη
20.30 - 21.20: Στάθης Δρογώσης
21.35 - 22.35: Νατάσσα Μποφίλιου
22.50 - 00.00: Φοίβος Δεληβοριάς

Ενδιάμεσα live dj set από τον TAREQ.

Τα έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν στο Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για την οικονομική ενίσχυση του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ που απευθύνεται σε έφηβους και νεαρούς ενήλικους χρήστες ναρκωτικών ουσιών και στις οικογένειές τους.