Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιά στον Αγ. Γεώργιο Παστίδας Ρόδου



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» για ακόμη μία φορά πραγματοποίησε το «Τραγούδι του Μάη» και γιόρτασε την Πρωτομαγιά στην Παστίδα.
Το βράδυ της παραμονής της Πρωτομαγιάς τα μέλη του Συλλόγου συνοδεία μουσικών οργάνων, τραγούδησαν τον Μάη περιδιαβαίνοντας τους δρόμους και ρίχνοντας λουλούδια. Με αυτό τον τρόπο οι παλαιότεροι καλωσόριζαν τον Μάιο, τον μήνα που η ανθοφορία βρίσκεται στο απόγειο της. Φέτος μάλιστα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22:00 αντί για τα μεσάνυχτα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε περισσότερους ανθρώπους να βιώσουν αυτή την μοναδική ανοιξιάτικη γιορτή.
Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» γιόρτασε την Πρωτομαγιά στην Παστίδα.
Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρόν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου όπου εκτός από την ορχήστρα, παιχνίδια που έχουν περάσει στην λήθη της ιστορίας, έκαναν και πάλι δυναμικά αισθητά την παρουσία τους και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους όπως είναι το τράβηγμα σκοινιού, οι τσουβαλοδρομίες, οι αυγοδρομίες κ.α. Η γιάγκα έκανε τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν αυτό τον διασκεδαστικό χορό που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Εκτός από παιχνίδια και χορούς έγιναν και διάφορες καλλιτεχνικές εργασίες για τα παιδιά όπως χειροτεχνία και κατασκευές ενώ και η ζωγραφική προσώπου έδωσε ένα ακόμα εορταστικό χρώμα στην ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου