Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη από την Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής



Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη, έργο επίκαιρο και πολύ αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζονται την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης" του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από την Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μορφή concertante (χωρίς σκηνική δράση) με τη συμμετοχή δύο ηθοποιών σε αφηγηματικό ρόλο και συνοδεία ζωντανής ορχήστρας σαξοφώνων τους Κου κλουξ σαξ.
Η παρουσία 60 παιδιών επί σκηνής και η ζωντανή μουσική, σε συνδυασμό με την αξεπέραστη διαχρονική αξία του Αριστοφανικού έργου συνθέτουν ένα αυθεντικό ψυχαγωγικό σύνολο, που ευελπιστεί να κατακτήσει τους θεατές όλων των ηλικιών. Η διασκευή των κειμένων και η σύνθεση από τη βραβευμένη συγγραφέα και συνθέτη Λίζα Κωνσταντοπούλου είναι η καλύτερη επιλογή για τη φετινή πρωταπριλιά.
Την Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Σαξοφώνων Κου κλουξ σαξ (με το Θεόφιλο Σωτηριάδη), την Περσεφόνη Κουτσομητροπούλου και το Νίκο Βουτσά ως αφηγητές, καθώς και τη Θεανώ Φυγκιώρη στο πιάνο, διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου.
Το έργο πραγματεύεται τη φυγή δύο ανθρώπων από την τυραννία του κόσμου στο βασίλειο του παραμυθιού και συνενώνει την πιο τολμηρή φαντασία με την πιο ανάερη ποίηση. Ένα παιχνίδι εξουσίας και μια προσπάθεια φυγής στον κόσμο του ονείρου, μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα.


ΠΗΓΗ : Δήμοι News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου