Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Το 1ο ΛΥΚΕΙΟ τιμά στο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ τα 150 χρόνια της ΝΑΥΠΛΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



Την προσεχή Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο θα γίνει εκδήλωση του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για να τιμηθεί η Ναυπλιακή Επανάσταση. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο Ναυπλιέων. το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και την Οργανωτική Επιτροπή εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την Ναυπλιακή Επανάσταση. 
Για την συγκεκριμένη εκδήλωση από την Οργανωτική Επιτροπή για τα 150 χρόνια ανακοινώθηκαν σήμερα τα ακόλουθα:
Η συμπλήρωση των 150 χρόνων από τη Ναυπλιακή Επανάσταση του 1862, αποτελεί μια ευκαιρία για να εξετάσουμε την ιστορία της πόλης μας. Η γνώση της τοπικής ιστορίας αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο για τους νέους μας. Στα πλαίσια του Λυκείου ήταν δύσκολο να ενταχθεί η ιστορία της πόλης στο αναλυτικό πρόγραμμα. Παλιότερα μόνο στα πλαίσια των καινοτόμων δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και φέτος μόνο στην Ερευνητική Εργασία (project), θα μπορούσαν οι μαθητές να ασχοληθούν με τοπικά θέματα.
Η πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής για τον Εορτασμό των 150 χρόνων από τη Ναυπλιακή Επανάσταση για παράλληλες εκδηλώσεις, ώστε ο εορτασμός να απλωθεί σε κάθε κοινωνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, μας έδωσε το ερέθισμα να οργανώσουμε κάτι αντίστοιχο στο σχολείο μας. Έτσι την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 (τελευταία Παρασκευή πριν τις διακοπές του Πάσχα), θα διατεθούν οι δύο τελευταίες ώρες ώστε να μεταβούν οι μαθητές στο Βουλευτικό και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των γεγονότων της Ναυπλιακής Επανάστασης. Την παρουσίαση έχουν ετοιμάσει καθηγητές του σχολείου μας. Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν μια βασική γνώση γύρω από τα γεγονότα και να προκληθούν να ερευνήσουν την ιστορία του τόπου τους.
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για όποιον συμπολίτη θέλει να την παρακολουθήσει. Θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα επακολουθήσει διάλογος.
1o ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
       ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΛΙΑΚΗ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου