Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αναβίωσαν παλιά έθιμα στο Αιγάλεω




Εκδήλωση με περιεχόμενο την αναβίωση αποκριάτικων εθίμων & Μουσικοχορευτικά δρώμενα με  τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους του Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου  στο κλειστό  Γυμναστήριο «ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΕΝΕΤΗΣ». Οι Μπαμπόγεροι με τις κουδούνες από το Σύλλογο Φλαμπουριωτών,  Γαϊτανάκι  σε δυο παραλλαγές από τον Πολιτιστικό σύλλογο  «Άνω  Λιούμη» και τον Σύλλογο Μικρασιατών.

Ο δικαστής Καντής από τον Σύλλογο Κρητών και παραδοσιακοί χοροί  από την Ένωση  Ποντίων, τον σύλλογο Ποντίων «Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ» και τον σύλλογο  «ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»  
Στο  Πολιτιστικό Κέντρο «Γ.ΡΙΤΣΟΣ» την ίδια ημέρα  το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη γιορτή για μικρούς καρναβαλιστές με μεγάλη συμμετοχή παιδιών.
Παιχνίδι   με την συμμετοχή των παιδιών με θέμα την αποκριάτικη μάσκα  και στη συνέχεια κατασκευή μασκών από τα ίδια τα παιδιά στο εργαστήρι που είχε στηθεί στο χώρο του φουαγιέ με την συνεργασία  του Πνευματικού –Καλλιτεχνικού Συλλόγου.
Face painting για τις μικρές δεσποινίδες που μεταμορφώνονταν σε γάτες, τίγρεις  κ.α. σε μια στιγμή,  μπαλονοκατασκευές για τα μικρότερα παιδιά  εντυπωσίασαν και ενθουσίασαν  τους μικρούς μας φίλους.  Το Χορευτικό του  Πολιτιστικού Συλλόγου  «Άνω Λιούμη» ξεκίνησε με Hip Hop και έδωσε το έναυσμα για τρελό αποκριάτικο χορό.
Ο  Δήμαρχος της πόλης, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Α, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί γονείς μοιράστηκαν τη  χαρά των παιδιών που διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου