Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κινηματογράφος και Ζωγραφική, Εικόνα και Λόγος, στο Ναύπλιο

 
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Κινηματογράφος και Ζωγραφική, Εικόνα και Λόγος» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου στα Κεντρικά Διδακτήρια, στην αίθουσα της Λήδας Τασοπούλου και ώρα 18.00, με προσκεκλημένους τους εικαστικούς καλλιτέχνες Χρήστο Αθανασιάδη και Έφη Δολτσίνη. 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρατήρηση, η ανάλυση και η κατανόηση  της Εικόνας, στατικής ή κινούμενης, μέσω του Λόγου, γραπτού ή προφορικού καθώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν από την επιρροή του Κινηματογράφου στη Ζωγραφική. 
Κατόπιν προβολής και έκθεσης έργων των εικαστικών, θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει η Κωστούλα Καλούδη, Ιστορικός του κινηματογράφου, Λέκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. 
Την επιστημονική επιμέλεια και διοργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι διδάσκουσες Κωστούλα Καλούδη και Εμμανουέλα Κρουκόβσκι, εικαστικός, μέλος ΕΕΔΙΠ του Τμήματος.
Ο Χρήστος Αθανασιάδης, απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Brera στο Μιλάνο, εκθέτει στη γκαλερί a.antonopoulou.art κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με το σινεμά ως εικαστική αφορμή. Επηρεασμένος από τον αστικό μύθο που ήδη είχε δημιουργηθεί από το σινεμά, προσπαθεί με το έργο του να κάνει τον συγκερασμό του καθημερινού φαινομένου της ζωής με την ήδη γνωστή δράση των κινηματογραφικών φιλμ. Η Έφη Δολτσίνη είναι απόφοιτος του Buckinghamshire Chilterns University της Μεγάλης Βρετανίας και του μεταπτυχιακού «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της Σχολής Καλών Τεχνών όπου και απασχολήθηκε σαν σύμβουλος επιβλέποντας τους φοιτητές Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ. Είναι συγγραφέας ενός λογοτεχνικού βιβλίου και ασχολείται με τη βίντεο-τέχνη και τη ζωγραφική. Με το έργο της πειραματίζεται πάνω στις σχέσεις εικόνας και λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου