Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Γνωρίζω την πόλη μου», το Αιγάλεω


Με μεγάλη επιτυχία προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος  του  Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού & Αθλητισμού του  Δήμου Αιγάλεω  «Γνωρίζω την πόλη μου...», που ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του  2011  υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού  και  απευθύνεται στους μαθητές των Δημοτικών σχολείων του Αιγάλεω.
Διακόσιοι μαθητές έχουν λάβει μέρος μέχρι σήμερα από το 10ο , 8ο , 2ο , 11ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο. Στον υπόγειο χώρο  του ΜΕΤΡΟ του Δήμου όπου υπάρχουν αρχαιολογικά εκθέματα οι μαθητές συμπληρώνουν τις   εικονογραφημένες κάρτες που τους διανέμονται  με μικρές ιστοριούλες  από την ζωή  των αρχαιοελληνικών χρόνων τις λέξεις που αναλογούν στις εικόνες. Οι εντυπώσεις τους  από την περιήγηση του Αντιπροέδρου  του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Α κ. Γιάννη Κουτούλια,  ιστορικού-αρχαιολόγου,   στην ιστορία της πόλης αποτυπώνονται σε  εκθέσεις που γράφουν οι μαθητές  στο σχολείο τους.
Η ανταπόκριση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι μεγάλη από τα σχολεία της του δήμου και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τέλος Μαΐου για τη φετινή χρονιά. ΄Επεται συνέχεια την επόμενη σχολική χρονιά με τη συμμετοχή όχι μόνο των σχολείων αλλά και άλλων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου