Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κούλουμα στο Νομό Θεσσαλονίκης


Για την Καθαρά Δευτέρα, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει μουσικές εκδηλώσεις, για το πέταγμα του χαρταετού, που θα συνοδεύονται από παραδοσιακά έθιμα και νηστίσιμα εδέσματα στον Κέδρινο Λόφο, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, στο Άλσος της Νέας Ελβετίας και στο χώρο του παλιού 1ου δημοτικού σχολείου Τριανδρίας. 

Στην Καλαμαριά, με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα ολοκληρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις. Από τις 10:30 το πρωί στο χώρο θα μοιράζεται φασολάδα, λαγάνα και όλα τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία παραδοσιακής μουσικής, ενώ μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να πετάξουν τον χαρταετό.

Στον δήμο Νεάπολης - Συκεών, το ξεφάντωμα θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα με τις παραδοσιακές φασολάδες, λαγάνες και το χαλβά να συνοδεύονται με μουσική και χορό από τις 10 το πρωί. Στον Κέδρινο Λόφο, σε συνεργασία με τη Γ' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο ανοιχτό θέατρο στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, στη Δενδροφυτεία Συκεών και στο Αλσος «Πατήρ Μεταξά» στα Πεύκα.

Τρία τραπέζια για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας «στρώνει» ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τα κούλουμα και να διασκεδάσουν. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρία διαφορετικά σημεία του Δήμου, στο 1ο δημοτικό σχολείο Κορδελιού, στο πάρκο Αγαμέμνονος και στο πάρκο Προσκόπων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου